7 березня 2018 р.

Daily 5. "Ґруффало" Джулія Дональдсон

Навчити читати - не надто важка справа, а от викликати та підтримувати бажання самостійно читати - завдання надважливе. Одним із позитивних світових досвідів вивчення літератури ми вважаємо систему Daily 5. Саме вона спрямована на захопливе читання. Нарешті її запропонують у межах НУШ. Проте ті, хто цікавиться методиками навчання знають про неї вже давно і впевнено її використовують. Ми не будемо розповідати про цю методику, бо повно інформації можна знайти про неї в интернеті. Запровадження її потребує докладання неабияких зусиль, але воно того варте!
 
Для наших першачків ми зібрали невеличку бібліотеку книг.
Але кожна книжка відбірна: цікава за змістом, гарно проілюстрована та з великим шрифтом. Однією з таких книжок є "Ґруффало" Джулії Дональдсон.
Після читання можна дати дітям завдання у вигляді тесту. Але творче та не менш цікаве ніж сама книжка. Ми хочемо дати дітям розуміння того, що не завжди є правильна відповідь, іноді правильними можуть бути декілька відповідей одночасно. Тому деякі питання у тесті побудовані таким чином, щоб дитина привчалася критично мислити.  У тесті також включені вправи на письмо друкованими літерами (грамота як не як). А також шукаємо відповідь на питання у різних джерелах: енциклопедія, інтернет, батьки, вчитель.. але головне добути цю інформацію. Все пов'язане із казкою, але ось воно - справжнісіньке інтегрування: і література, і природознавство, і творчість, і вчимося шукати інформацію і головне думати та відстоювати свою точку зору.
Ви можете використати наш тест до цієї казки. Завантажити його можна за посиланням.
P.S. У завданні  використана ідея створення власного монстрика  expressivemonkey.com.
 
© 2018. КОПІЮВАННЯ ТА ВІДТВОРЕННЯ МАТЕРІАЛІВ СТАТТІ ТА ВКЛАДЕНИХ ФАЙЛІВ ЗАБОРОНЕНО!

Немає коментарів:

Дописати коментар